Звяр от Панагюрище гледа кучета скелети, решава кое да умре и кое не с удари на лопата и бесило, полицията спи!

Звяр от Панагюрище гледа кучета скелети, решава кое да умре и кое не с удари на лопата и бесило, полицията спи!

За помощ към медиите и държавните институции се обърна зоокативистката от Панагюрище Аделина Александрова.

Историята, която разказва е поредица от покъртителните и безобразни случаи на нехуманно отношение с животните в този град.

Аделина е успяла да спаси малко кученце от лапите на собственика му, който е описан, като садист тормозещ животните от години. И нито една институция не се е самосезирала за този индивид, след толкова сигнали за да провери, какви ги върши и какво се случва с животните, които гледа в дома си.

Може да бъде изображение с куче

Според Аделина, въпросният мъж отглежда дузина кучета на синджири, а отношението към животните е меко казано подсъдно.

Разполагайки с живота на беззащитните, въпросният изрод решава, кой да живее и кой да умре. С много усилия и уговорки, Аделина успява да спаси поредното нещастниче, което е трябвало да бъде убито с удар на лопата и изхвърлено в дере, край града.

Кой е този субект и защо досега не е подведен под отговорност за своите пъклени дела, които са покъртителни със своята жестокост и липса на всякаква човечност?

Аделина обяснява, че не се е обърнала към местната полиция поради факта, че всички са „навързани“, което респективно означава, че цари шуробаджанащина.

На кого служи полицията принципно? На обществото или на престъпници, като въпросния господин? Явно в Панагюрище полицията служи на престъпници. Видимо е, че е изгубила доверието в гражданите и те търсят всевъзможна помощ в социалните мрежи и чрез медиите.

От АдмиралЪ призоваваме незабавно институциите и органите на реда да си свършат работата, като бъде извършена проверка в имотите на въпросния човек! Настояваме да се вземат спешни мерки по извеждане на кучетата, които отглежда и да бъде подведен под съдебна отговорност за нехуманно отношение с гръбначни същества!

Ще припомним на органите на реда, че в България е приет закон, който предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба до 10 000 лева за подобно отношение към животни. Ще им припомним също така, че за рецидивисти, които в продължение на дълго време са осъществявали подобна престъпна дейност спрямо животни присъдата е от 2 до 6 години и глоба от 10 000 лева.

Ако не могат или не желаят да си свършат работата от полицията в Панагюрище им напомняме, че много млади и амбициозни хора чакат за техните места, а на трудовата борса предлагат друга работа, която би ги заинтригувала.

Ще припо,мним, че в Панагюрище подобни случаи не са прецедент. Преди 2 месеца имаше подобно отношение към куче, което беше влачено с колата от собственика си.

Въпросният мъж е притежател на много страдалци, които са в окаяно състояние според Аделина Александрова и едва преживяват. Настояваме да бъде извършена незабавна проверка в имота му, къдеето отглежда селскостопански животни и който е превърнал в предверие на Ада за рояк кучета!

От АдмиралЪ ще наблюдаваме отблизо развитието на случая и ще сезираме при необходимост министърът на вътрешните работи за нежеланието на неговите служители да си свършат работата.

Можете да подавате вашите сигнали на дежурния телефон на редакцията 0877580156 по всяко време на денонощието.