Златните момичета на българската фехтовка, Ема Нейкова и Йоана Илиева, покоряват европейските върхове в спорта

Златните момичета на българската фехтовка, Ема Нейкова и Йоана Илиева, покоряват европейските върхове в спорта

С блестяща изява на международната сцена, българските фехтовачки, Ема Нейкова и Йоана Илиева, продължават да щурмуват европейския спортен свят. На тазгодишната световна купа в Атина те спечелиха бронз в категорията сабя, като демонстрираха изключителен талант по пътя си към успеха.

„Нашата радост е огромна. След няколко дни все още не можем да повярваме какво постигнахме. Погледът към бъдещите състезания е пълен със силно желание и амбиция да постигнем още по-големи успехи,“ сподели Йоана Илиева.

„Осъзнавахме, че сме на прав път, за да вземем медал. Затова запазихме концентрацията си за последния бой, който винаги е труден, но успяхме да го преодолеем успешно,“ добави Ема Нейкова.

Под ръководството на треньора Ивайло Воденов, тези два вълнуващи таланта продължават да впечатляват света със своите постижения.

„Нашата страна може да се гордее с такива изключителни спортисти, които се изкачват на върха на световната фехтовка. Нашият успех е резултат от упорита работа и постоянно усъвършенстване,“ заяви треньорът Воденов.

С бляскавите си представяния, Ема и Йоана са вдъхновение за младите спортисти в България и продължават да заявяват своето място на световната сцена. Нека техните успехи продължат да светят ярко и да вдъхновяват следващите поколения фехтовачи в страната.