Журналистът Янчо Николов: Поредният безумен акт да влачиш главата на БПЦ с БТР по софийските улици, да живее България, страната на упадъка и деградантството /Снимка/

Журналистът Янчо Николов: Поредният безумен акт да влачиш главата на БПЦ с БТР по софийските улици, да живее България, страната на упадъка и деградантството /Снимка/

Върховният абсурд достигна нови върхове в дълбоките пропасти на българската реалност. Вчера станахме неми свидетели на поредния безумен акт на човешкото падение в България.

Нашият драгоценен  патриарх, символ на смирение и разбирателство, беше „почетена“ с уникално достижение на чудовищната дегенерация на човешкия мозък- погребението на покойния баща на нашата православна църква, извършено  с военен БТР.

Тръгна литийното шествие с тленните останки на патриарх Неофит (ВИДЕО И  СНИМКИ) - bTV Новините

Какъв по-добър начин да почетем спомена за един светец, като  го провлачим през улиците на столицата в ремарке, и целята тази сюреалистична отвратителна картина, придружена от ръмжещите звуци на военни машини?

Честито, управляващи, вие успяхте да измислите нещо толкова абсурдно, че дори самият Дали би завидял на вашата креативност!

И ако това не беше достатъчно, кой би могъл да се въздържи от чувството на гордост, когато вижда патриарха, когото ние считаме за олицетворение на духовността и милосърдието, да бъде теглен към своя последен престой в такава милитарна катафалка? Може би следващият път бихте предпочели да изправите следващия свят старец върху оръдието, защото какво по-подходящо уважение можем да изразим към духовното наследство, освен като го представим като цел за военна обстановка?

Нека да се върнем към вечната дилема: къде е границата между глупостта и гениалността? Сега, приятели, се уверихме, че в България тя е неделима част от мнталитета на българския суверен и тези, които си избира да го управляват.

Благодарим ви за това поредно великолепно доказателство на безмозъчие и абсурдност. Нека живее България, страната на иновациите, колкото и деградирали да са те!

А църквата? Нейните духовници? Къде бяха те за да спрат това безобразие?! Никъде, както винаги! Това обяснява и липсата на участието и в държавните дела, както например във Ватикана. Тя толкова много се е отдалечила от своето стадо, че и през визьора на БТР-а с който теглиха църковния глава, светите отци не биха могли да видят, колко морално е пропаднал суверенът от вредното облъчване на светската власт.