Защо се дава медийна трибуна на простакесата Жана Бергендорф да пълни главите на хората със своите простотии от пиянското си битие?

Защо се дава медийна трибуна на простакесата Жана Бергендорф да пълни главите на хората със своите простотии от пиянското си битие?

Професионализмът и моралът в медиите са от съществено значение за обществото. В нашата среда обаче, се случва нещо като да се дава трибуна на личности, които пренебрегват закона и обществените ценности. Поредната незаслужена  публичност беше дадена на една такава инцидентна фигура – Жана Бергендорф.

Нейната арогантност и пренебрежение към закона, изразени в арестуване за употреба и притежание на наркотици, придружено с хулиганско поведение, бяха поставени на витрина в телевизионно предаване ‘Он Аир’.

Вместо да се постави акцент върху неприемливостта на нейното идиотско държание и на наказанието, което следва да бъде по-строго, Бергендорф беше допусната да се похвали с това, че е излязла от ареста срещу смешна гаранция от  1000лева и да разправя за своите ексцеси пред цялата държава.

Това не само че е безотговорно от страна на медиите, но и подхранва убеждението, че някои хора са над закона и могат да си позволят да го нарушават  без последствия.

Важно е да се подчертае, че никой не трябва да бъде изключен от правоприлагането, независимо от социалния си статус или известността си. Позволяването на подобно поведение в медиите не само че е безотговорно, но и подкопава доверието в правоприлагането и обществения ред.

И така, докато някои се савъзхваляват с нарушенията си и се издигат над закона, трябва да се зададе въпросът: къде е границата на толерантността и защо медиите продължават да дават платформа на такива личности?

Съдържанието, което се излъчва, трябва да отразява не само интересите на мнозинството, но и да насърчава обществената отговорност и уважение към закона.“