Заседание на Окръжния съд в Хасково: Мъже и една жена задържани за наркотрафик през ГКПП „Капитан Андреево“ остават под стража, заради подбудителство и прекарване на наркотици през границата

Заседание на Окръжния съд в Хасково: Мъже и една жена задържани за наркотрафик през ГКПП „Капитан Андреево“ остават под стража, заради подбудителство и прекарване на наркотици през границата

На заседание днес, Окръжният съд в Хасково определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама предполагаеми подбудители и помагачи в наркотрафик, заловени през Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“.

Митко Каварджиев (35 г.) и Петър Балкански (34 г.) се смятат за съпричастни към случая от 10 февруари тази година.

Според съобщение от Съдебната палата, по време на проверка на пункта, митничари открили значителни количества наркотици в тайник на микробус, който е бил спрян за проверка. В резултат на тази операция са  открити 47,920 кг марихуана на стойност 1 150 080 лв. и 3,340 кг кокаин на стойност 601 200 лв.

Ззадържан е бил  и шофьорът на превозното средство, Маринела Динкина (47 г.),  съдът я остави в ареста.

Магистратите решиха, че е налице реална опасност двамата мъже да се укрият, като тази опасност следва от тежестта на санкцията на повдигнатите обвинения и предполага укриване. Магистратите  също така направиха извод за една „добре контролирана и организирана престъпна дейност“.

По този случай бе повдигната обвинителна мярка за наркотрафик с цел разпространение на наркотични вещества в големи количества съгласно Наказателния кодекс на Република България. Този вид престъпления носи сериозни последици и включва дейности като транспортиране, съхранение и доставка на наркотични вещества в големи количества.

Съдът в Хасково е решил да задържи мъжете под стража, докато продължава разследването по делото. Те ще бъдат съдени съгласно законовите процедури на Република България, като последствията от техните действия ще бъдат определени от съда.