Започва производството на легендарната марка Волга в Русия

Започва производството на легендарната марка Волга в Русия

В Русия се нарича една нова епоха в автомобилната индустрия с представянето на първите модели на легендарната марка Волга. Този исторически момент беше отбелязан с изложението „Цифрова индустрия на индустриална Русия“, където бяха показани плодовете от години разработка и подготовка.

Премиерът Михаил Мишустин изрази възхищение от новите модели, определяйки ги като модерни и готови да завладеят пазара с иновациите си. Това потвърждава сериозния ангажимент към качеството и изцяло новата глава в историята на Волга.

Според информация от МИА Россия, първите модели, които ще бъдат частично произведени тази година, включват седан от клас D – Volga C40, както и два кросоувъра – Volga K30 (клас C) и Volga K40 (клас D). Тези автомобили ще бъдат сглобявани в автомобилния клъстер в Нижни Новгород, като пълният цикъл на производство се очаква да стартира през 2025 година.

Новите Волга модели се отличават с високи експлоатационни характеристики. Те са оборудвани с бензинов двигател, генериращ мощност от 188 к.с. (300 Nm), 7-степенна автоматична скоростна кутия и интелигентни системи за подпомагане на водача. Освен това, мултимедийната система работи на популярни руски услуги, гарантирайки удобство и свързаност за всеки потребител.

Едно от важните въпроси, повдигнати по време на представянето, беше локализацията на производството. Този аспект играе ключова роля за развитието на местната икономика и за насърчаването на индустриалната база на Русия.

Всичко това създава оптимистични перспективи за бъдещето на автомобилната индустрия в Русия и за легендарната марка Волга, която се връща с нов блясък и сила на пазара.