Заместник-министърът Николай Найденов дава старт на ремонт на път III-907, ключов път в Бургаско

Заместник-министърът Николай Найденов дава старт на ремонт на път III-907, ключов път в Бургаско

Николай Найденов, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, ще даде старт на ремонта на 24,6 км от път III-907 (Маринка – Звездец) – Визица – (Царево – Малко Търново).

Предстои първата копка на този проект, на която ще присъстват областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, представители на Областно пътно управление Бургас и на строителя.

Третокласният път, който представлява единствена пътна връзка за село Визица, последно е ремонтиран преди над 30 години. Сега пътната настилка е силно повредена от пукнатини и деформации, затруднявайки движението на жители и транспортни средства.

След провеждане на процедури по обществени поръчки, са сключени договори за изпълнение на строително-монтажни работи. Строителството ще бъде изпълнено от ДЗЗД „Странджа 2022“, с участието на „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС-Инфраструктура“ ООД. Общата стойност на предвидените за изпълнение дейности е 45 679 984,58 лв. с ДДС.

Строителен надзор на обекта ще осъществява „Рутекс“ ООД, със сключен договор на стойност 1 454 745,60 лв. с ДДС. Авторският надзор, на стойност 28 920 лв. с ДДС, ще бъде осъществен от „Инжконсулт проект“ ООД.