Загадката със забавената екстрадиция: Майката на убития Митко от Цалапица изразява безпокойство за разследването /Снимки/

Загадката със забавената екстрадиция: Майката на убития Митко от Цалапица изразява безпокойство за разследването /Снимки/

Мистериозното забавяне на екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Митко от Цалапица, продължава да изумява близките на жертвата, докато те се борят да разберат причините зад този необичаен обрат на събитията. Въпреки че срокът за екстрадиция изтече преди два месеца, Бизюрев все още е в Дания, като местните органи не предоставят конкретни обяснения за забавянето.

Според европейската директива, Бизюрев трябваше да бъде върнат незабавно в България за разследване, след което да бъде прехвърлен обратно в Дания за съдебно преследване за притежание на фалшиви документи. Неяснотата около причините за забавянето на тази процедура остава в основата на безпокойството на семейството на загиналия.

Атанаска Бакалова, майка на Митко, споделя пред АдмиралЪ, че видеозаписите показват наличието на четвърти участник в престъплението, който все още не е разпитан от органите по разследването. Нейните усилия да предостави записите на камерите на полицията бяха безуспешни, все едно някой иска да потули и забави разследването.

Според Бакалова, собственикът на местния фитнес  в Цалапица е разказал, че Бизюрев е търсил Митко, за да му нанесе побой, което беше сигнализирано на полицията, но без резултат. Тя също така изразява съмнения, че близнаците Борислав и Валентин са участвали в убийството, като посочва нараняванията на сина си като ключови доказателства.

През дните преди убийството, според Бакалова, Митко е бил подложен на натиск да напусне дома си, което може да бъде свързано с лични връзки и неизяснени обстоятелства около тях.

След безуспешните си опити да привлече вниманието на различни институции, включително президента, Бакалова изразява разочарованието си от липсата на реакция от страна на главния прокурор и Районната прокуратура. Тя настоява за връщането на Бизюрев в България, за да се разкрият всички обстоятелства около убийството.

Следователите и прокурорите се изправят пред натрупващата се публична негодувство поради възможността да се поставят в положение на неактивност и прикриване на случая, вместо да се стремят към разкриването на истината.

След като горещите следи вече са изчезнали, семейството на Митко се надява, че Бизюрев ще се върне и ще разкаже какво се е случило този фатален ден.