Задържаха обявен за национално издирване при спец. полицейска операция в Пловдивско

Задържаха обявен за национално издирване при спец. полицейска операция в Пловдивско

Гражданин, обявен за издирване, е установен по време на мащабна специализирана операция по линия на пътната безопасност в Пловдив и областта. Връчена му е призовка за явяване в подразделение на МВР, съобщиха от МВР.

Засиленият контрол е осъществен за времето от 20 ч. в петък до 2 ч. днес с участие на екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора.

Акцентира се върху недопускане на рисково поведение на пътя от страна на водачите, неправоспособност, употреба на алкохол или наркотични вещества, използване на обезопасителни колани и каски, техническа изправност на автомобилите, обявени за издирване лица и МПС.

В обхвата на проверките – на обособени стационарни точки и по метода на линейния контрол, са влезли общо 368 МПС и 275 лица. За констатирани нарушения на ЗДвП са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш.

Връчени са и 19 електронни фишове /серия „К“/ на обща стойност 2700 лева. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 182 водачи, а един – за наркотични вещества.