Времето: Облачно с превалявания от дъжд

Времето: Облачно с превалявания от дъжд

През започналото денонощие ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, значителни на места в Предбалкана, Източна България и Рило-Родопската област. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад, в Североизточна България – от североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните – между 7° и 12°. В София минималната температура ще е около 4°, максимална – около 9°.

Над планините ще е облачно, по върховете – мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1300 метра – от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижава. Привечер валежите ще отслабват, на много места и ще спират. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m – около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.