Внинмание, нова схема за измами в интернет! Наивник изгоря с хиляди левове след предложение за „разумна“ инвестиция

Внинмание, нова схема за измами в интернет! Наивник изгоря с хиляди левове след предложение за „разумна“ инвестиция

Мъж на 63-годишна възраст от село Благоево в разградската област стана жертва на инвестиционна измама, след като му бяха изтеглени 15 750 лева от банковата му сметка без неговото разрешение. Потърпевшият е сигнализирал за случая в полицията на 1 март, съобщи МВР.

Според информацията, мъжът бил примамен от интернет реклама за печеливши инвестиции в Българския енергиен холдинг (БЕХ) и решил да вложи средства.

Той се свързал чрез Viber и WhatsApp с два английски номера, където съгласно собствените му твърдения, разговарял с лица, които говорели на български език с руски акцент. Те го убедили да инвестира в холдинга и му наложили да инсталира приложение на телефона си, чрез което те да управляват инвестицията му. Потърпевшият също така предоставил паролата си за интернет банкиране.

Полицията е започнала разследване по случая. Извършителите на измамата все още не са идентифицирани, но се разчита на сътрудничество с банковите институции за разкриване на подробности относно транзакциите. Издирването на измамниците продължава.