ВНИМАНИЕ! ФРАПОРТ ТУИН СТАР ЕЪРПОРТ МЕНИДЖМЪНТ АД ПОДКРЕПЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА ЛЕТИЩЕ БУРГАС

ВНИМАНИЕ! ФРАПОРТ ТУИН СТАР ЕЪРПОРТ МЕНИДЖМЪНТ АД ПОДКРЕПЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА ЛЕТИЩЕ БУРГАС

На специална среща днес в сградата на Община Бургас с представителите на всичките 13 общини в Област Бургас, концесионерът на Летище Бургас – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, потвърди официално своята финансова и експертна подкрепа за създаване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“, по инициатива на кмета на Община Поморие – г-н Иван Алексиев, с председател на бъдещото сдружение – кметът на Община Бургас – г-н Димитър Николов.

Управителният съвет на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД присъства в работната среща, в която участие взеха кметове и председатели на общински съвети от общините: Бургас, Поморие, Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево, като на нея концесионерът на Летище Бургас активно приветства конструктивния диалог, заяви своето финансово участие с 200 000 лв. и подкрепи идеята за създаването на такъв фонд за стимулиране на целогодишни полети от и до Летище Бургас. Планира се всички преговори за такива полети с авиокомпаниите да се водят от общините, а „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подпомага процеса.

Решението за създаването на сдружението ще бъде взето от общинските съвети на 13-те общини до края на месец март, а учредително събрание се планира в началото на месец април.

„Приветствам конструктивния обмен, който имахме на срещата с кметовете. Със сигурност, ние подкрепяме всички усилия за увеличаване на зимния трафик и развитие на свързаността на Южното Българско Черноморие!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.

За да продължи ангажимента си да създаде по-добро обществено разбиране за развитието на Летище Бургас, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД ще продължи да комуникира подробно всички бъдещи стъпки в тази посока с медиите, общините и заинтересованите страни от туризма.