Варна потъна в мизерия и гнусотия след поредните дъждове, шахтите на остарялата инфраструктура пак повърнаха бълвоч и усмърдяха града

Варна потъна в мизерия и гнусотия след поредните дъждове, шахтите на остарялата инфраструктура пак повърнаха бълвоч и усмърдяха града

В измислената ни морска столица Варна, която не заслужава да се нарича така, всичко е на доизживяване. Разбити улици, неугледни сгради и остаряла инфраструктура, всичко е под всякаква критика.

След поредният дъжд, който се изсипа вчера шахтите по улиците на града отново преляха и водата образува истински мочурища. Кални локви и мизерия докъдето ти стигне окото, е обичайната гледка за варналии в морския град.

Тези локви не само са дразнещи за хората, но и представляват опасност за пешеходците, особено ако не са ясно видими поради лошите условия на пътя.

Решаването на проблема със запушените шахти изисква координирано усилие от страна на местните органи и общността като цяло. Нито усилия има, нито някаква координация.

Профилактика и редовни инспекции на инфраструктурата за управление на дъждовните води могат да помогнат да се предотвратят бъдещи проблеми. Факт! Но само на книги и думи!

В същото време, бързо и ефективно отстраняване на вече настъпилите затруднения е от съществено значение за безопасността на гражданите.

Надяваме се, че отговорните органи ще действат бързо и ефективно, за да се премахнат тези проблеми и да се подобри състоянието на градската инфраструктура във Варна, ама надали.