Въоръжени до зъби патрули ще бдят за реда на 3-ти март в Бургас, включват се и полицейските кучета

Въоръжени до зъби патрули ще бдят за реда на 3-ти март в Бургас, включват се и полицейските кучета

Предвид положителния обществен отзвук от антитерористичните патрули по време на Коледните и Новогодишни празници, със заповед на Директора на ОДМВР Бургас – ст. комисар Емил Павлов за периода от 01.03. до 04.03.т.г.  честванията на Националния празник на Република България – 3-ти март, служители от сектори “Специализирани полицейски сили” и “Специални тактически действия” към ОДМВР Бургас и бургаската жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие ще патрулират по местата с голямо струпване на хора, каквито са централна градска част, района на ж.п. Гара Бургас и двете автогари.

Патрули ще има и във външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Паралелно с това продължава патрулирането със служебни кучета, стартирало в средата на февруари. Целта на проверките е предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и антитерористични действия.

Отчитайки успеха при осъществяването на антитерористична патрулираща дейност и в предходни периоди, от ръководството на ОДМВР Бургас е взето решение полицейски патрули покриват изброения периметър и по време на други национални празници или при провеждане на големи масови събирания, като концерти и фестивали, особено характерни за летния сезон в Бургас.