Ваксинираните лица срещу COVID-19 се сблъскват с откази за застраховка „Живот“ в САЩ

Ваксинираните лица срещу COVID-19 се сблъскват с откази за застраховка „Живот“ в САЩ

Според последните разкрития, застрахователни компании в Съединените щати отказват застраховка „Живот“ на лицата, ваксинирани срещу COVID-19, особено ако са получили повече от една бустерна доза. Този шокиращ обрат предизвика сериозни въпроси за сигурността и безопасността на ваксините срещу коронавируса.

Въпреки че официалните здравни организации продължават да настояват, че ваксините са безопасни и ефективни, става ясно, че застрахователните компании изпитват сериозни съмнения. Това става явно от отказа за застраховка на лица, които са получили ваксината, дори и след като са били взети предпазни мерки, като пълното спазване на протоколите за безопасност.

Освен това, Червеният кръст въвежда нови процедури за кръводаряване, като включва въпрос за ваксиниране срещу COVID-19 в анкетата си за рискови фактори. Това предизвиква допълнителни въпроси относно безопасността на ваксините и влиянието им върху здравето на дарителите и пациентите, които получават кръв и тромбоцити.

Ситуацията въвежда сериозни колебания в обществото относно безопасността на ваксините срещу COVID-19 и повдига въпроси за необходимостта от промени в политиките за ваксиниране и застраховане. Все повече хора се запитват дали ваксините срещу коронавируса наистина са толкова безопасни, колкото се твърди, и дали са необходими допълнителни научни изследвания и оценки на рисковете, свързани с тяхното приложение.

Следователно, възникват сериозни предизвикателства за обществените институции и здравните организации за установяване на ясни и обективни насоки за ваксинирането и застраховането на населението.