Ужасия и отврат! Диваците-мигранти превърнаха Странджанските гори в смрадливи бунища

Ужасия и отврат! Диваците-мигранти превърнаха Странджанските гори в смрадливи бунища

Смятате ли, че гората в Странджа е оазис на природата, където може да се насладите на спокойствието и красотата на околната среда? Мислите ли, че там ще откриете уединение с природата, далеч от шума на градския живот?

Добре, може би преди. Но сега този природен рай се превърна в нещо като сцена от филм за кенефен апокалипсис.

Гората в Странджа не е повече място за спокойни разходки или ловни излети. Тя е превърната в масово сметище, където непоканени гости оставят след себе си следи от безразсъдност и безотговорност.

Но не, не са местните жители тези, които превръщат този природен рай в мрак. Те са нелегални мигранти, които използват гората като път за незаконен достъп до друга страна.

Вече не се говори за красотата на дивите животни или уникалните растителни видове в Странджа. Вместо това, разговорите са за горите от сакове, якета и спални чували, оставени зад себе си от тези, които бързат да минат през тези места.  Горите са тъй препълнени с боклуци, че да ги изчистим е буквално  мисия невъзможна.

И все пак, нека не забравяме леката ирония в цялата ситуация.  Опитваме се да запазим природата и да я предпазваме от нарушители-замърсители, а допускаме чужди да я превръщат в бунище.

Но какво е по-добро от едно „екологично“ сметище в гората, където всеки бежанец от света може да си остави всички ненужни неща и да ги забрави завинаги?

Добре, че имаме „ефективна“ гранична полиция и спазваме стриктно австрийските искания да държим афганци, сирийци и всякакви арабски племена в гората. Те и турците не си ги искат обратно, въпреки, че изповядват еднаква толерантна религия. За сметка на това можем да им отцепим Странджа, превръщайки я в едно огромно гето, като тези които с ужас гледаме по документалните филми за Сирия, Афганистан и ивицата Газа.