Трусове в БСП, до 2 месеца ще хвърчат глави на ръководни кадри в Бургас и София

Трусове в БСП, до 2 месеца ще хвърчат глави на ръководни кадри в Бургас и София

В резултат на решение, взето от Националния съвет на БСП, социалистите ще извършат пълен отчетно-изборен цикъл в София и Бургас в рамките на двумесечен срок. Това предстоящо преустройство ще засегне ръководствата на структурите на партията в тези два областни града, като се проведе преди Европейските избори.

Лидерът на БСП в София, Иван Таков, преди това изрази съмнения относно легитимността на заседанието, твърдейки, че липсва кворум. Таков предупреди, че приемането на решения в такива обстоятелства би било саботаж на местните избори и на цялата партия. Въпреки неговите опасения, председателката на партията Корнелия Нинова отрече липсата на кворум и обясни присъствието на специалисти от различни райони на страната.

Пленумът на партията се проведе в 11,00 часа днес с цел да се вземат решения относно общинските съветници на левицата в София. Важно е да се отбележи, че националното ръководство на БСП свали доверието си от тях след техните действия за подкрепа на кандидата на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет.

Критиките към текущия кабинет „Денков/Габриел“ не липсват – според Националния съвет на БСП той е пропуснал да действа в полза на обществото, предпочитайки да защитава частни интереси и да узаконява корупцията. Стремежът към подобрение на моралните и етичните стандарти в управлението на държавата е на първо място в дневния ред на социалистите.

В политически план, БСП обяви подкрепата си за Никола Шмит от Люксембург за председател на Европейската комисия. Шмит е номинацията на Партията на европейските социалисти и в момента заема поста на еврокомисар по заетостта и социалните права. Партията намери в него единственият подходящ кандидат по време на вътрешните номинации.

Също така, БСП заяви амбициозните си планове за следващия мандат в Европейския парламент, като включва създаването на агенция по изкуствения интелект, базирана в България. Този ход се предприема с цел да се насърчи иновациите и технологичният прогрес в страната.

Със сигурност следващите дни ще донесат повече информация относно проекта на платформа за предстоящите Европейски избори през юни, който ще бъде изпратен на структурите на партията за обсъждане и приемане.

БСП очаква със сериозност и ангажимент да изпълни своите задължения по провеждане на пълния отчетно-изборен цикъл в София и Бургас, като по този начин се подготви за предстоящите предизборни битки и да подчертае своето ангажимент по отношение на етичното управление и обслужване на обществото.