Трагедия в Добрич: 29-годишен мъж загина при трудова злополука

Трагедия в Добрич: 29-годишен мъж загина при трудова злополука

Днес, около 10 часа сутринта, в град Добрич се случи  тежка трудова злополука, която завърши със загубата на живот. Жертва на инцидента е мъж на 29 години, който работи като шлосер.

Според изявлението на директора на Дирекция „Инспекция по труда“ – Добрич, Ангел Петков, инцидентът се случи по време на поставяне на един от лефтерите на хедера, когато мъжът бил затиснат от машината. Трагичното събитие причинило незабавната му смърт на място.

На момента се провеждат изчерпателни проверки от страна на компетентните инстанции, за да се установят всички обстоятелства около случилото се. Забележително е, че в близост до пострадалия е бил и друг работник, който, благодарение на предприетите мерки, успял да избегне наранявания.

Ангел Петков добави, че това е първата трудова злополука със загинал за тази година в региона и призова за по-голямо вниманиет и спазване на мерките за безопасност на работното място.

Семейството на загиналия мъж е уведомено за трагичното събитие, а компетентните служби осигуряват съпричастност и подкрепа на близките му в този труден момент.

Очакваме повече информация по случая след завършването на разследването.