Толкова ли е трудно в България да се случи нещо прекрасно, което не изисква много средства и усилия от страна на държавата?! /Галерия/

Толкова ли е трудно в България да се случи нещо прекрасно, което не изисква много средства и усилия от страна на държавата?! /Галерия/

От детска възраст, ветеринар от Полша има една съкровена мечта – да построи селище, в което кучетата да живеят удобно, щастливо и свободно.

Ако човек иска нещо искрено, то със сигурност ще го постигне!

Къщите са изработени от дърво, боядисани в красиви нюанси. Вътре в тези “барачки” има топъл под, електричество, дивани и меки легла. Животните и хората се чувстват много удобно в тези необичайни съоръжения, но най-удивителното е, че това е най-обикновен приют за кучета.

Инициатор на този благороден проект е Радослав Федачински. Мъжът е ветеринарен лекар и обича безкрайно своята работа, затова и от дете мечтае бездомните животни да имат свое място, където да се чувстват щастливи и защитени. Тогава той създава проект, според който вече са построени осем къщи от планираните четиридесет. В селището се помещава и ветеринарен кабинет, който е оборудван с необходимата техника и медикаменти, които да служат на четириногите при нужда.

В допълнение към комфортните условия, благодарение на селцето, на кучетата ще бъде по-лесно да се адаптират към новата среда, когато попаднат в приемно семейство. Това ще направи и работата на кучешките куратори по-удобна и лесна.

Колко хубаво би било всички приюти за животни да изглеждат по този начин. В края на краищата в този случай всички наши четириноги приятели, които нямат семейства, ще живеят един достоен и комфортен живот.