Тикнаха в килия джигита, който уби майката на две невръстни деца – Янита

Тикнаха в килия джигита, който уби майката на две невръстни деца – Янита

Вчера, Окръжната прокуратура в Бургас задържа Атанас Андонов за срок до 72 часа след тежко пътно произшествие по пътя между Бургас и Средец, което доведе до смъртта на 33-годишната майка на две деца, Янита. Според предоставената информация от прокуратурата, Андонов е обвинен за нарушаване на правилата за движение по пътищата и непредпазливо поведение, което е причинило смъртта на Янита и нараняването на друга жена и две деца в резултат на пътнотранспортното произшествие.

Прокуратурата установи, че лекия автомобил, управляван от Андонов, е нарушил пътните правила, влизайки в лентата на насрещното движение и предизвиквайки сблъсък с друго превозно средство, с което са се  движели  пострадалите лица.

Съгласно постановлението на наблюдаващия прокурор, Андонов е лишен от свидетелство за правоуправление на МПС, а прокуратурата ще внесе искане за задържане под стража срещу него. Също така, му е наложена забрана за напускане на територията на Република България.

Случаят е предмет на разследване, а семейството на починалата жена и ранените деца са в центъра на вниманието на правоприлагащите органи.