Тежка катастрофа във Велико Търново: Камион блъсна лек автомобил, пострадал е шофьорът

Тежка катастрофа във Велико Търново: Камион блъсна лек автомобил, пострадал е шофьорът

Във Велико Търново, на улица „Магистрална“, част от главния път София-Варна, се случи тежка катастрофа. Тежкотоварен камион помете лек автомобил, предизвиквайки сериозни щети, пострадал е шофьорът на колата.

Инцидентът е регистриран около 14:30 часа тази следобед, когато лек автомобил, излизайки от улицата на жп гарата в града, и камион, движещ се по главния път, са се блъснали. По първоначални данни е ясно, че тежкият автомобил е отнел предимството на лекия.

Марияна Христова, говорител на ОД на МВР, потвърди случая и посочи, че шофьорът на лекия автомобил е сериозно пострадал и е бил откаран за преглед в Спешна помощ.

Полицията извършва издирвателна дейност на мястото на инцидента, за да установи точните обстоятелства и вината за катастрофата.

Движението в района е спряно за времето на извършване на разследването, като обходният маршрут за леките коли е през Арбанаси, Горна Оряховица и Лясковец. Тежкотоварните автомобили са наредени на място, изчаквайки овладяването на ситуацията и възобновяването на движението.

Призоваваме всички участници в пътното движение да проявяват максимална внимателност и съобразеност с инструкциите на полицията на място, като избягват лишното придвижване в зоната на инцидента, за да се предотвратят допълнителни произшествия.

Очаквайте допълнителна информация, докато полицията разглежда случая и предоставя официални данни за катастрофата в следващите часове.