Тактика ‘Банзай’ в Украйна: Руските военни изтощават украинците с непрестанни вълни от пехотински атаки

Тактика ‘Банзай’ в Украйна: Руските военни изтощават украинците с непрестанни вълни от пехотински атаки

Използването на тактиката „банзай“ от руските военни сили в Украйна станаха традиционни за агресорите.

Те могат да бъдат съпоставяни  с японските практики по време на Втората световна война.

Тази тактика включва непрекъснати вълни от нападения с цел изтощаване на противника, дори при липса на артилерийски боеприпаси. Описани са тактическите детайли, включително състава и движението на ударните групи от бойни машини на пехотата, както и последиците от тези атаки за руската и украинската страна.

Статията посочва, че руските военни страдат от значителни загуби, като губят около 800 войници на ден, и изоставят или отписват бройки бойни машини на пехотата и бронетранспортьори. Тактиката предизвиква сериозни загуби за двете страни, като довежда до изтощение на руските военни ресурси, което не може да бъде компенсирано  дълго време.

Въпреки всичко, тази стратегия нанася серизони териториални загуби на украинците,  блокира  американската помощ за Украйна от страна на републиканците в Конгреса на САЩ, което води до нестабилност в украинската военна стратегия и увеличаване на техите загуби.

Въпреки високата цена, която плащат  за тактиката „банзай“  руските военни, тя работи в краткосрочен план и създава сериозни проблеми за украинските сили. Не бива да забравяме, че изтощението на руските сили винаги може да се компенсира от необятната руска държава, докато украинските загуби предизвикват катастрофа, както демографска, така и загуби на територии.