Тайнствената смърт на иранския президент: Необясними обстоятелства около катастрофата на хеликоптера

Тайнствената смърт на иранския президент: Необясними обстоятелства около катастрофата на хеликоптера

Трагедията със смъртта на иранския президент Ибрахим Раиси продължава да поражда въпроси и тайни, след като хеликоптерът, в който той пътувал, се разби в облаците. Нещо необичайно се случило в небесата, разкрива изявление на ръководителя на администрацията на иранския президент Голам-Хюсеин Есмаили.

По време на фаталния полет метеорологичните условия били нормални, потвърждава Есмаили, който беше на борда на друг хеликоптер. Въпреки че маршрутът се движел нормално, екипажът се натъкнал на облаци, но без мъгла. Капитанът на хеликоптера с президента наредил на другите да се издигнат над облаците, за да избегнат потенциални пречки.

Изчезването на главния хеликоптер обаче породи паника. Сигналът от него се прекъснал и въпреки усилията за връзка, се загубило връзка с борда. След кратко, обстановката станала ясна, когато имамът на град Тебриз, Сайед Мохамад-Али ал-Хашем, отговорил на обаждането, като съобщил, че се чувства зле и не знае точната си локация, само че около него има дървета. Това потвърдило страшната действителност – хеликоптерът се разбил.

Трагично, ал-Хашем починал няколко часа по-късно, а всички останали на борда загинали в резултат на катастрофата. Тайнствените обстоятелства около инцидента продължават да вълнуват обществото и да събуждат въпроси за събитията, които предшествали нещастния фатален полет.