Столични полицаи задържаха измамници, използвали фалшиви самоличности, за обир на възрастен гражданин, единият избягал пандизчия

Столични полицаи задържаха измамници, използвали фалшиви самоличности, за обир на възрастен гражданин, единият избягал пандизчия

Столични полицаи успешно задържаха двама мъже, които са измамили възрастен гражданин, представяйки се за служители на несъществуваща компания и обещавайки изгоден обмен на левове във валута. След като получили парите от потърпевшия, те направили опит да избягат от полицията с автомобил, създавайки предпоставка за катастрофа и застрашавайки живота на пешеходец.

При задържането им, 46-годишният водач на автомобила се установи, че е бил под въздействието на кокаин. Също така, е установено, че 36-годишният мъж е използвал фалшива лична карта.

Той е обявен за общодържавно издирване като „беглец от място за лишаване от свобода, незавърнал се от прекъсване“.

При претърсването на адресите, обитавани от двамата, са открити множество предмети и вещи, свързани с тяхната престъпна дейност. Образувано е досъдебно производство, а 46-годишният мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. 36-годишният е приведен по надлежния ред в затворническото общежитие „Казичене“.

Този случай е още едно доказателство за ефективното действие на столичната полиция в борбата с престъпността и защитата на гражданите от измами и престъпни дейности.