Спешен ремонт на пътя към хълма Хисарлъка в Кюстендил преди празника „Кюстендилска пролет“

Спешен ремонт на пътя към хълма Хисарлъка в Кюстендил преди празника „Кюстендилска пролет“

Спешен ремонт на пътя към хълма Хисарлъка над града започва преди празника „Кюстендилска пролет“, който се отбелязва на 21 март. Община Кюстендил обяви, че ремонтът е необходим поради очаквания голям поток от МПС и пешеходци, които ще се отправят към хълма заради празничната програма.

Пътят, известен като Бохемският, е сериозно повреден с дълбоки дупки и създава затруднения за движение на отделни участъци. Ремонтните дейности включват фрезоване и преасфалтиране на участъците с най-големи проблеми. Обезопасяването на старото свлачище също е включено в процеса.

Ивайло Чалъков, експерт по управление при кризи, коментира:

„За момента участъкът остава в предаварийна ситуация поради хълтване на лявата лента в продължение на около 15 метра. Обезопасихме ситуацията, като насочихме движението само по дясното платно.“

Ремонтът се извършва със средства на Общината по договор с частна фирма и се очаква да бъде завършен преди началото на празничната програма на хълма Хисарлъка. Всички граждани и посетители се умоляват да се съобразяват с временните затруднения и указанията на пътната сигнализация по време на ремонтните работи.