След като беше заверски пребито от съученик, 13 годишно дете бере душа в реанимацията на Пирогов

След като беше заверски пребито от съученик, 13 годишно дете бере душа в реанимацията на Пирогов

Тежко пострадалото 13-годишно момче се намира в детската реанимация на болница „Пирогов“ след като беше ударено от свой съученик на 14 години. Извършителят е задържан от полицията, арестуването му е свързано с обвинение за средна телесна повреда.

Спорът между двамата момчета е настъпил по време на голямото междучасие в непосредствена близост до учебното заведение. Незабавно след инцидента, пострадалият е откаран в болницата и оставен под наблюдение в детската реанимация.

Директорката на училището, Ирена Дойчинова, разкри, че предишни предупреждения били отправени към извършителя от ръководството на училището поради неговото агресивно поведение и заплахи към други ученици. По-рано били получавани оплаквания за заплахи, отправяни от него.

Майката на пострадалия ученик е била една от тези, която е подала сигнал за агресивното поведение на извършителя. Ирена Дойчинова е изразила своето разочарование и недоволство от ситуацията и е предприела действия, за да се предпазят другите ученици от подобни инциденти.

Според директорката останалите ученици от класа  са силно стресирани от случилото се, но вече са проведени разговори с училищния психолог, за да се осигури подходяща подкрепа за тях.

Ситуацията със загубеният контрол над агресията в училищната среда подчертава необходимостта от по-ефективни мерки за предотвратяване и управление на подобни случаи, които засягат благополучието и безопасността на учениците.