„Слънчев бряг“ АД инвестира над 2 милиона лева в реновацията на инфраструктурата за Лято 2024

„Слънчев бряг“ АД инвестира над 2 милиона лева в реновацията на инфраструктурата за Лято 2024

„Слънчев бряг“ АД обяви, че активно се подготвят за предстоящия туристически сезон чрез обширни реновации в най-големия курортен комплекс в страната. Собственикът и операторът на инфраструктурата в зона Изток в Слънчев бряг обяви, че екипът му в момента работи по реновация на Централната алея.

Реновацията включва подмяна на настилката, реконструкция на зелените площи и въвеждане на ново осветление, като също така се извършват отводнявания и полага локална попивна  канализация, която да усвоява дъждовната вода. Освен това, е построена нова напоителна система и са положени нови комуникации, необходими за туристическите обекти.

След завършването на ремонтните дейности, пред хотел „Кубан“ ще бъде обособен нов и модерен площад. Плановете на дружеството за тази година включват инвестиции над 2 милиона лева в инфраструктурата на комплекса.

Очаква се ремонтните дейности да бъдат приключени до края на април 2024 година, като те включват полагане на нови асфалтови настилки по улици във вътрешността на комплекса, озеленяване, подмяна на осветителни тела, както и обезпаразитяване.

Туристическият сезон в „Слънчев бряг“ обещава да бъде по-привлекателен и комфортен благодарение на обновената инфраструктура и модернизираните обекти.