„Сладки изкушения“ с магнетичната Зорница Кирачина: Възкресяване на класическата рецепта- Прасковки /Галерия/

„Сладки изкушения“ с магнетичната Зорница Кирачина: Възкресяване на класическата рецепта- Прасковки /Галерия/

Чува ли сте за сладките прасковки, нали? Въпреки че днес може да намерите прасковки в магазините, тези сладки угощения са вече рядкост в домашните кухни. Защо не бихме възродили тази класическа рецепта и позволили на прасковките  отново да заемат заслуженото си място в нашите сърца и маси?

Това ще сторим  в срещата си с чоровната Зорница Кирачина и нейните „Сладки изкушения“. Шармантната пловдивчанка е сред малкото истински майстори, които могат да те накарат да се разтопиш от удоволствие с рецептата си за тези прекрасни сладкиши.

За тях красавицата казва: „Прасковките са древнославянска деликатеса, позната от стотици години. Тази сладка горчива топка е печен десерт, който някога бил популярен по празниците и специални поводи. Въпреки че може да забравим за тях в нашето забързано съвремие, те са важен дял от културното богатство на нашата кухня. Прекрасни са на вкус, особено когато се приготвят с желание и щипка любов“.

Характеристиката на прасковките е тяхната вариация. Всяка семейна рецепта може да включва различни съставки и техники, но едно нещо е сигурно – вкусът им е винаги неповторим. Ето една базова рецепта, която може да се приспособи според вашите предпочитания и налични продукти.

Ето, какво препоръчва Зорница Кирачина за тези вкусотии: