Скандален случай: Българин пребит от македонски ченгета в дома си в Охрид

Скандален случай: Българин пребит от македонски ченгета в дома си в Охрид

В последните дни в социалните мрежи и медиите се разрази скандал, свързан с брутално пребиване на българин от страна на полицаи в Охрид, Северна Македония. Активистът Виктор Стоянов разкри случая чрез своя профил във Facebook.

Яне Мургоски, както се нарича пострадалият, е пострадал от ужасно насилие в собствения си дом. Според информацията, която предостави Стоянов, Мургоски е бил пребит от четирима полицаи на македонската полиция. След инцидента, Мургоски е бил транспортиран в болница с тежки наранявания, включително 2 счупени ребра, счупен нос, комоцио и счупена лява ръка.

По официални данни от МВР на Северна Македония, инцидентът е регистриран на 18 март в 14:25 часа на улица „Марко Цепенков“. В полицейския бюлетин е отразено, че Яне Мургоски е бил задържан за агресия спрямо полицейските служители, които извършвали служебни действия. При обиска на Мургоски е намерена и иззета марихуана.

Въпреки официалните документи, Мургоски твърди, че полицейските служители са употребили прекомерна сила и са му причинили тежки телесни повреди. Според него, той е бил ритан като зелка от северномакедонската полиция.

Очаква се да се проведе досъдебно производство по случая, а полицията обещава да документира изчерпателно инцидента и да предприеме мерки, включително повдигане на обвинения, ако е необходимо.

Този случай възбуди сериозни въпроси относно поведението на полицейските служители и спазването на правата на гражданите. Той показва необходимостта от внимателно разследване и прилагане на справедливост, за да се гарантира безопасността и защитата на всички граждани, независимо от тяхната националност или местоположение.