Шефът на Видинската РЗИ пиян, като мотика зад волана, блъсна друга кола, избяга и направи опит да свали регистрационните табели на шофирният от него автомобил

Шефът на Видинската РЗИ пиян, като мотика зад волана, блъсна друга кола, избяга и направи опит да свали регистрационните табели на шофирният от него автомобил

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин, Венцислав Владински, е участник в сериозен инцидент по улица „Гео Милев“ в града. Управлявайки служебния си автомобил „Рено“, той блъска друг автомобил, „Ауди“, съобщиха очевидци, което беше потвърдено и от Областната дирекция на МВР.

За щастие, няма пострадали хора, но има материални щети по двата автомобила. След инцидента се развиват нови обстоятелства, които повдигат сериозни въпроси относно поведението на директора.

Според информация от анонимни източници на АдмиралЪ, Владински е избягал от мястото на инцидента и опитал собственоръчно да свали регистрационните табели на своя автомобил. Това действие е заснето от очевидци. Незабавно след това е задържан от полицията.

По-лошото е, че при проверка с дрегер, се установява, че директорът е управлявал автомобила си пиян, като мотика. Пробата показва уникалната стойност от 1,2 промила. Според новите законови разпоредби, управляването на служебен автомобил, след употреба на алкохол,  се наказва с глоба, равна на стойността на самия автомобил.

Този инцидент повдига въпроси за етиката и законосъобразността на директора на РЗИ във Видин. Очаква се официална реакция от страна на институцията и допълнителни мерки от страна на правоприлагащите органи.