Шармантната фитнес инструкторка Даниела Блажева за основата на фитнеса- Хидратацията, ключът към здраве и добър външен вид /Секси галерия/

Шармантната фитнес инструкторка Даниела Блажева за основата на фитнеса- Хидратацията, ключът към здраве и добър външен вид /Секси галерия/

Във фитнес света, дори и най-основните неща като пиенето на вода, заемат ключово място. Водата е съставна част от нашето съществуване – голям процент от нашето тяло е вода.

В кръвта ни тя достига до 90% от общия обем, в мозъка – до 75%, а в мускулите – до 80%. Правилният прием на вода носи множество ползи, както за нашето здраве, така и за външния ни вид.

В този контекст, ще ви въведе изключителната инструкторка Даниела Блажева.

Тя е не само уникален  професионалист, но и изключително шармантна личност, която ще ви помогне да разберете важността на водата за вашето тяло и как да я консумирате по най-добрия начин.

С Даниела ще се запознаете не само с фундаменталните принципи на хидратацията, но и с незаменими съвети за поддържане на здравословен начин на живот и постигане на желаната физическа форма. Така че, гответе се да се потопите във вълнуващия свят на фитнеса и здравословното хидратиране с Даниела Блажева.

КАКВО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНОТО КОЛИЧЕСТВО ВОДА, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПИЕТЕ НА ДЕН?

30 мл за не трениращ и 40 мл за трениращ човек.

Например:
30 г Х 65 кг = 1950 мл вода на ден

Правилната хидратация е от особена важност, когато тренирате и спазвате хранителен режим.

КАКВО Е ПРАВИЛНОТО КОЛИЧЕСТВО ВОДА ПО ВРЕМЕ НА ТРЕНИРОВКА И КАК ДА ГО ПРИЕМАМЕ?

По време на тренировка, водата помага за горенето на мазнини. Добре е да пиете чаша вода преди началото на тренировката, тъй като достигането ѝ до мускулите отнема около час.

Докато тренирате изхвърляте много токсини от тялото си чрез потта и ако не пиете достатъчно вода, потенето не е достатъчно обилно, което от своя страна затруднява детоксикацията на тялото и сърдечно-съдовата дейност.

По време на силова тренировка тялото може да загуби до литър и половина течности. В следствие на това кръвта се сгъстява, намалява се количеството кислород, което достига до мозъка и мускулите, а всичко това води до незадоволителни резултати.

Правилният прием на вода помага да се избегне загубата на сила. Добре е на всеки 15 минути да пиете по няколко големи глътки oт по около 120 мл при дамите и около 150 мл при мъжете.

Приемът на твърде много вода по време на силови тренировки също не се препоръчва.

Приемът на кафе или зелен чай по време на тренировка е забранен, но приети час и половина преди старта на тренировката, те мобилизират горенето на мазнините и подобряват постигнатите резултати.

КОГА И КАК ДА ПРИЕМАМЕ ВОДА?

Чаша вода рано сутрин помага на организма да се активизира, стимулира метаболизма и подпомага работата на всички вътрешни органи.


Приемът на вода по време на хранене не се препоръчва, тъй като води до подуване и разреждане на храносмилателните сокове и ензими, а в резултат храносмилането се затруднява.

Правилният прием на вода е 30 минути преди хранене. Това понижава апетита и помага да се свалят излишните килограми. В резултат можете да свалите до 5 кг за 12 седмици.

Следващият препоръчителен прием на вода е един час след храненето.

Час преди сън повторете процедурата, тъй като по време на сън организмът губи определено количество течности, а добрата хидратация подпомага клетките да се регенерират по време на нощната почивка.

КАКВА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА?

По време на летните жеги, пиенето на ледена вода може да е особено изкушаващо. Добре е обаче да знаете, че твърде студената вода е враг на храносмилането. Ако искате процесите в организма ви да протичат оптимално, по-добре е водата, която пиете да е с умерена температура.

Искате да се запознаете лично с Даниела Блажева? Влезте във Фейсбук страницата и тук!