Сгащиха двама пернишки кретени да карат яко надрусани с амфетамини

Сгащиха двама пернишки кретени да карат яко надрусани с амфетамини

Служители на Първо и Второ районно управление в Перник започнаха две бързи производства за управление на автомобили след употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Перник.

Вчера, в пернишкия квартал „Изток“, около 15:00 часа, е проверен лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж от Годеч. Шофьорът е тестван за наркотични вещества, като резултатът от теста бил положителен за амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, а автомобилът му е иззет.

Три часа по-късно, на улица „Захари Зограф“ в Перник, полицейски служители спират за проверка лек автомобил, управляван от 40-годишен жител на града. И при него пробата е отчела наличие на амфетамин. Мъжът отказва да даде кръвна проба, а автомобилът му е иззет.

Двамата шофьори са задържани за до 24 часа с полицейски заповеди. Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата, допълниха от полицията.

През периода от 1 до 4 март на територията на областта полицейските служители са извършили проверки на 872 моторни превозни средства и 1112 шофьори и пътници. В резултат на проверките са издадени 73 акта за установяване на административни нарушения и 258 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.