Семейство в Кюстендил под непрестанен  тормоз от психично болен роднина

Семейство в Кюстендил под непрестанен тормоз от психично болен роднина

В Кюстендил, мъж тормози семейството си, ескалирайки  до опасни ситуации, като причиняване на пожари и непрекъснати заплахи за живота на околните. Според Георги Христов, братовчед на психично болната личност, проблемът е налице вече от около 30 години и включва нападения, които стават агресивни по време на кризи.

Изявлението на Христов подчертава, че липсва контрол върху приемането на предписаните му лекарства, като добавя, че настоящем няма механизъм за решаване на този проблем.

Според доклад, предприетите мерки до момента са временни и неефективни. Настаняването в институция се смята за последна мярка, но за да се приложи, психично болната личност трябва да подпише съответния документ. Георги Христов изрази желание за предприемане на действия, които да гарантират спокойствието на семейството му.

Ситуацията в Кюстендил подчертава сериозния проблем с грижите за психично болните хора в страната, като настоящата система се нуждае от сериозни  подобрения, за да се предотвратят подобни случаи в бъдеще.