Селски изрод е задържан след убийство на домашна котка с въздушна пушка в село Извор

Селски изрод е задържан след убийство на домашна котка с въздушна пушка в село Извор

След сигнал от читатели на АдмиралЪ, полицията в село Извор, Бургас, задържа мъж, който е прострелял и убил домашна котка с въздушна пушка. Според свидетелите, събитието е станало в близост до градината на Гергана Иларионова, която е била свидетел на инцидента.

Г-жа Иларионова сподели, че чула неописуем шум и бързо открила котката си тежко ранена. Независимо от призивите и да прекрати, мъжът продължил да стреля срещу котката. Според негово обяснение, животното било пречка за кучетата му.

„За да не лаят кучетата предпочита да  убива котки, отколкото да го изгони. Той забележки не прави, той си действа, това не е първата котка, която е убивана от него, но просто нямаше как да се докаже“, заявила Гергана Иларионова.

Мъжът е задържан, а оръжието, въздушна пушка, е иззето. Балистичната експертиза ще установи дали този вид оръжие подлежи на регистрация. Районната прокуратура в Бургас ще вземе случая под разследване.

Законът предвижда сериозни наказания за убийство на животно, включително лишаване от свобода от 2 до 4 години и глоба до 5 000 лева. Според Гергана Иларионова, виновникът трябва да извлече поука от случилото се и да спре да убива беззащитни животни.