Съвместни проверки срещу незаконното къмпингуване преди летния сезон по  Южното Черноморие

Съвместни проверки срещу незаконното къмпингуване преди летния сезон по Южното Черноморие

Институциите със съвместни проверки срещу нерегламентираното къмпингуване в района на Южното Черноморие още преди началото на летния сезон. Решението за това бе взето на работна среща, проведена от областния управител Пламен Янев, където участваха представители на полицията, пожарната служба и кметове на морски общини.

Според съобщението за АдмиралЪ, Областната управа планира първите проверки да стартират в началото на април и да се извършват според предварително определен график. Това ще позволи премахването на вече разположените каравани преди активния сезон, като всички последващи опити за незаконно къмпингуване ще бъдат своевременно предотвратявани.

Участниците в срещата подкрепиха инициативата за ранни проверки и се обявиха за прилагането на всички необходими административни действия, за да се предотврати незаконното къмпингуване върху държавни и общински терени. Областният управител отбеляза важността на работата в екип и необходимостта от съблюдаване на законите и реда в цялата страна.

На срещата се обсъди и необходимостта от приемане на наредба, която да регламентира условията за свободното къмпингуване. Тази наредба е от значение както за институциите, така и за туристите, като се има предвид нарастването на популярността на този вид туризъм през последните години.

Областният управител Пламен Янев ангажира себе си да инициира заседание по темата с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и с представители на областите Бургас, Варна и Добрич.