САЩ приеха законопроект с който искат да спрат ТикТок, китайските собственици скочиха срещу поредното американско безумие

САЩ приеха законопроект с който искат да спрат ТикТок, китайските собственици скочиха срещу поредното американско безумие

Изпълнителният директор на TikTok обяви ангажимента на компанията да се бори с всички легални средства срещу забраната на приложението в Съединените щати, след като долната камара на Конгреса гласува закон, който може да доведе до спирането му.

Шоу Цзъ Чу, изпълнителният директор на TikTok, изрази решителността на компанията да защити своята платформа, която е станала неотделима част от живота на милиони американци. Той подчерта необходимостта от TikTok за свободно изразяване, подкрепата на бизнесите и влиянието му в образованието и развлечението на много хора.

Статегията на Шоу Цзъ Чу е ясна – TikTok няма да спре да се бори и ще използва всички законни средства, за да защити платформата и милионите си потребители. Това включва и обжалване на законодателството, което изисква продажбата на дяловете на китайската компания „Байт денс“.

Според изпълнителния директор на TikTok, забраната на приложението може да има сериозни икономически последици за бизнеса и за работните места в САЩ, което се оценява на милиарди долари загуби и на 300 000 работни места.

Въпреки трудностите пред компанията, Шоу Цзъ Чу изрази убеждението си, че TikTok ще продължи да се бори и ще защитава своята платформа в името на свободата на изразяване и развитието на онлайн общността.