САЩ категорични: Няма да пращаме войски в Украйна, взривоопасно е!

САЩ категорични: Няма да пращаме войски в Украйна, взривоопасно е!

„Президентът Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна“, каза говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън.

Тя добави, че Байдън смята, че „пътят на победата“ минава през изпращането от САЩ на военна помощ за Украйна, а тя в момента е блокирана от Конгреса.

Уотсън направи това изявление на фона на среща на американския президент с лидерите на Конгреса за обсъждане на финансови въпроси, включително помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Вчера френският президент Еманюел Макрон каза, че разполагането на западни войски в страната, нападната от съседна Русия, „не бива да се изключва“ в бъдеще. Изявлението на Макрон предизвика редица коментари, като западни държави на практика отхвърлиха идеята му.

В ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорител на Европейската комисия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Алиансът няма планове за разполагане на военни в бившата съветска република.направи новина, сложи заглавие