Съдебно разследване за убийството на Митко: Нови доказателства и въпроси повдигат съмнения за още един участник и ролята на близнаците в убийството

Съдебно разследване за убийството на Митко: Нови доказателства и въпроси повдигат съмнения за още един участник и ролята на близнаците в убийството

След като екстрадирането на Рангел Бизюрев от Дания стана факт,  възникнаха надежди  за разкрития в делото за смъртта на Митко от Цалапица.

Действително такива започнаха да се прокрадват, като новите доказателства разкриват сложен пейзаж от въпроси и неясноти.

На фона на записи от камера, които показват присъствието на още едно лице в момента на убийството, показанията на тримата обвинени в делото си противоречат. Дали има още един участник в убийството остава отворен въпрос, докато близнаците Динкови се намират в ареста за укривателство, но се подозира, че те могат да имат по-голяма роля в случая.

Майката на загиналия Митко, Атанаска Бакалова, повдигна серия от въпроси, които остават без отговори до момента. От затворената медицинска експертиза до трактовката на съдебните лекари относно тежестта на нараняванията на Митко, всичко това остава неясно за семейството и обществото.

Атанаска Бакалова -майка на убития Митко

Съдебният защитник на Рангел Бизюрев, Димитър Колев, подчерта необичайната близост между прокурора Бойка Лулчева и дознателя Папазян, като подчерта необходимостта от качествени разпити от криминолози и психолози за разкриване на истината в случая.

Срокът за освобождаване на близнаците Динкови се приближава, като техният статус на укриватели на престъплението предизвиква въпроси за правилното тълкуване на тяхната роля в смъртта на Митко.

Близнаците и тяхната роля в убийството е в процес на изясняване 

Следствието по случая продължава, докато обществото остава със съмнения и очаквания за яснота и справедливост в разкриването на истината зад жестокото престъпление.