Съдебен натиск за споразумение в делото срещу лекето на пернишкия прокурор

Съдебен натиск за споразумение в делото срещу лекето на пернишкия прокурор

В пернишкия съд продължава  процеса срещу сина на местния прокурор Бисер Михайлов.  Той е обвинен за серия от побои, закана за убийство и хулиганство. Въпросът за присъдите в този случай изглежда да се провокират от интензивни усилия за постигане на споразумение извън съда.

Зорница Костова, адвокатът на пострадалия от сина на прокурора, споделя, че получава настойчиви „приятелски“ препоръки за сключване на споразумение и избягване на настояването за по-тежки присъди. Тя разкрива, че е отправено предложение за лишаване от свобода в срок 2 до 10 години, което обаче смята за абсурдно и неприемливо.

След съдебното заседание, Костова получава две телефонни обаждания от колеги и покана за среща, като тя тълкува тези действия, като натиск за приемане на споразумение. Това води до сериозни опасения от страна на защитата, че има  натиск за изтегляне на жалби и показания в полза на обвиняемия.

Следващите стъпки в този съдебен процес ще бъдат от съществено значение за правовата система на страната и ще отразят доверието в нейната способност да осигури правосъдие независимо от социални или професионални позиции. Въпреки настоящите усилия за постигане на споразумение, е важно съда да действа съгласно принципите на правосъдието и да осигури справедливо разглеждане на случая.