Рецидивист задържан след нападение, пребил и ограбил мъж за 50 лв

Рецидивист задържан след нападение, пребил и ограбил мъж за 50 лв

В курортния град Велинград, мъж стана обект на нападение и грабеж. Сигналът за инцидента е подаден от съпругата му към местната полиция, която незабавно реагира и задържа заподозрения.

По информация на говорителя от Областната дирекция на МВР в Пазарджик, Мирослав Стоянов, инцидентът се разигра в събота по обед, когато ограбеният е нападнат в коридора на обществена сграда в центъра на града. Непознат мъж нанесъл удари на пострадалия и задихнал сумата от 50 лева, открита в неговия портфейл.

В резултат на нападението, на пострадалият са нанесени фрактура в областта на крака и е транспортиран за лечение във велинградската болница. Полицейски екипи от криминалисти и разследващи полицейски инспектори бързо сформирали екип, който започна разследване „по горещи следи“.

След кратко време е установено, че нападателят е 36-годишен велинградчанин с множество криминални регистрации, включително и за грабеж. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. В момента по случая се води досъдебно производство, под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.