Разкритията на Бойко Рашков: Скандалът с Мартин Божанов, Любена Петрова и Пепи Еврото разтърси съдебната власт

Разкритията на Бойко Рашков: Скандалът с Мартин Божанов, Любена Петрова и Пепи Еврото разтърси съдебната власт

Бившият следовател и Нотариусът в центъра на вниманието за организирана престъпна група и корупция

Скандал с участието на бившия следовател Пепи Еврото, нотариуса Мартин Божанов и бившата съпруга на Еврото, Любена Петрова, разтърси съдебната власт в България. Нови разкрития, представени от депутата от ПП-ДБ и бившият вътрешен министър Бойко Рашков, разкриха шокиращи факти за връзките и дейността на тези лица.

По думите на Рашков, комисията за дейността на разстреляния лобист в съдебната власт разкри връзката между Божанов, Петрова и Еврото. Излиза наяве, че те са пътували до Гърция за един ден, което повдига сериозни въпроси за природата на техните отношения и дейности. Допълнително разследване показва, че Любена Петрова е закупила имот от фирмата на Мартин Божанов, което укрепва предположенията за връзката между тях.

Освен това, разследването разкрива сериозни обвинения срещу Мартин Божанов за участие в организирана престъпна група, пране на пари и заплахи към магистрати. Това събитие не може да бъде оставено без отговор от страна на правоприлагащите органи.

Отделно, Пепи Еврото се оказва в центъра на вниманието, като  избяга задържане и местоположението му остава неизвестно. Тези нови разкрития подчертават сериозната проблематика с корупцията в съдебната власт и нарушенията на закона, които изискват бързи и ефективни действия за възстановяване на доверието в правоприлагащите институции.