Публикувано писмо от заподозрян в убийство бивш лидер на партията, двойният убиец Люпчо Пеевски пищи, като мома от турски затвор

Публикувано писмо от заподозрян в убийство бивш лидер на партията, двойният убиец Люпчо Пеевски пищи, като мома от турски затвор

Политическата партия Десна в Северна Македония  направи  публикация на писмо, което се твърди, че е написано от бившия председател на партията Люпчо Палевски-Палчо, който е заподозрян в двойно убийство и е под арест в Турция.

В писмото се изразява съчувствие към жертвите и се изтъква неговата тежка ситуация в затвора, като се споменава и съгласие за бързата екстрадиция в Северна Македония за да се защити в съда.

Въпреки че зам.-министърът на правосъдието на Северна Македония, Виктория Аврамовска-Мадич, отказа да коментира публикуваното писмо, се очаква Люпчо Палевски да бъде екстрадиран веднага след завършване на административните процедури в Турция.

Също така, партия Десна обяви своя кандидат за предстоящите президентски избори – Зорица Цветковска. В програмата на Цветковска се заявява намерението й да инициира референдум за прекратяване на договорите с България и Гърция и отказ да подписва документи, в които името на държавата е Северна Македония.

Ситуацията продължава да бъде отразявана в местните медии и възбужда интерес както в Северна Македония, така и в чужбина.