Прокуратурата в Смолян поиска задържане под стража за извършител на  убийство след конфликт за имот, съдът го пуснал с парична гаранция

Прокуратурата в Смолян поиска задържане под стража за извършител на убийство след конфликт за имот, съдът го пуснал с парична гаранция

Вчера Окръжната прокуратура в Смолян отново поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ за 72-годишен жител на село Кочани във връзка с причиняване на смъртта на съселянин. Окръжният прокурор Недко Симов потвърди тази информация за АдмиралЪ. Делото ще бъде разгледано от съда във вторник.

Първоначално досъдебното производство беше образувано миналата седмица за причиняване на средна телесна повреда под наблюдението на Районната прокуратура в Смолян.

След смъртта на пострадалия, материалите бяха изпратени на Окръжната прокуратура. Недко Симов поясни, че събитието е ескалирало след спор за имот и е прераснало в сбиване между двама възрастни мъже. По първоначална информация от местни жители, пострадалият е ударен с брадва по главата, в резултат на което е получил тежка черепно-мозъчна травма.

След подаден сигнал, той е транспортиран в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив в кома и с опасност за живота, със счупена черепна кост. Въпреки усилията на лекарите, мъжът почина.