Премиерът Николай Денков обяви подаването на оставката си с изпълнени  обещания пред българските граждани и бизнес сектора

Премиерът Николай Денков обяви подаването на оставката си с изпълнени обещания пред българските граждани и бизнес сектора

Премиерът акад. Николай Денков обяви, че правителството е решило да подаде оставка на 9-ия месец от управлението, като по този начин изпълни своите обещания и наложи нова европейска култура в партийните взаимоотношения. Президентът иска да организира нови избори след подадената оставка.

Освен това, Денков посочи важното обещание на правителството към българските граждани и бизнес сектора за нормална европейска държава с по-висок стандарт на живот и съобразени правила и закони.

Той подчерта значението на програмата за подпомагане на българските общности и инициативи в чужбина, като акцентира върху решенията, които ще бъдат взети на днешното заседание, включително приемането на Тригодишен план за действие за безопасност на движението по пътищата.

Накрая, Денков изрази благодарност към министрите за техните усилия през последните 9 месеца и увери обществото, че могат да бъдат удовлетворени от постигнатото заедно.