ППДБ категорично застана против проектокабинета на Габриел, нерекоха го корупционен и противокунституционен, отиваме към нови избори

ППДБ категорично застана против проектокабинета на Габриел, нерекоха го корупционен и противокунституционен, отиваме към нови избори

Проблем с новопредложения проектокабинет в България: Премиерът в оставка и редица министри от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) отказаха участие в него.

На извънреден брифинг в централата на ПП-ДБ, премиерът в оставка Николай Денков заяви, че новопредложеният проектокабинет не е съгласуван с тях и оттегля своето участие. Той съобщи, че е подготвил заявление за отказ от номинацията си.

Също така, министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов изрази силно неодобрение, наричайки случилото се „тежко нарушение на Конституцията“. Според него, предложеният закон за съдебната власт не е приет от ГЕРБ и ДПС, което е провал на съдебната реформа.

Министърът на финансите в оставка Асен Василев определи събитието като „огромна фалшификация“ и обвини Мария Габриел в корупционни практики.

Всички министри от квотата на ПП-ДБ, включително Атанас Славов, Катя Панева, Андрей Цеков, Георги Гвоздейков и други, също подадоха заявления за неприемане на номинацията си за министри пред председателя на Народното събрание Росен Желязков и президента Радев.

След тези развития, ситуацията в българската политическа сцена се очертава като нестабилна и с неясно бъдеще.