Поредният безотговорен баща тикна „геврека“ в ръцете на невръстната си дъщеря, колкото повече деца шофират, толкова по-малко ще трябва да се притесняваме за пенсиите си

Поредният безотговорен баща тикна „геврека“ в ръцете на невръстната си дъщеря, колкото повече деца шофират, толкова по-малко ще трябва да се притесняваме за пенсиите си

Във времена, където безотговорността се отбелязва като норма, „смелите родители“ водят битката за титлата „Най-безотговорен родител на годината“, като откриват нови и креативни начини да изложат своите деца на опасност.

Но един родител отива още по-далече – съществуващият път е за него детска писта за изпитание на автомобили!

Наистина, какво по-забавно може да бъде от това да пуснете невръстното си дете да управлява тежката метална машина със скорост над 100 км/ч, правейки го въпреки всякакви норми за безопасност и здрав разум? Разбира се, тази игра на руска рулетка може да се окаже истинско божествено предизвикателство – и кой не обича адреналинов удар, докато наблюдава как собственото му дете се бори да задържи контрола върху автомобила?

Социалните мрежи са продъдени  с видеоклипове на такива събития, където бащи и майки се гордеят с това, че децата им успешно се справят с задачата да „въртят геврека“ по улиците. Не е важно, че те не са достигнали законната възраст за шофиране или че законът гласи, че шофирането на обществената пътна мрежа изисква специално разрешение и подготовка. Както казва поговорката, когато става дума за въртене на геврека, кой може да каже „не“на лигавото си дете?

А кой би се притеснявал за другите участници в движението? Разбира се, ние сме възпитани в духа на „аз, моето дете и никой друг“. Не е важно, че детето може  да причини сериозни инциденти или дори да навреди на някого. В крайна сметка, това е само пътя на живота, и ние всички сме пътници, нали?

Но защо да се ограничаваме само до един автомобил? Защо не направим пътната мрежа на нашия град наистина интерактивна, като предоставим на всеки родител по една отсечка за  писта на техните безгрижна деца? Можем да наречем това нововъведение „Аматьорски Гран При на безотговорността“.

В крайна сметка, нека да бъдем честни, колкото повече деца шофират, толкова по-малко ще трябва да се притесняваме за пенсиите си.

И така, докога ще продължава тази смешна безотговорност на пътя? Докога ще се наслаждаваме на спектакъла на безумните родители, които пренебрегват безопасността на тяхните деца и другите участници в движението? Не можем ли най-сетне да се върнем към реалността и да приемем, че безопасността на всички е по-важна от някои моменти на краткотрайно вълнение? Но докато чакаме този ден да дойде, можем поне да си наслаждаваме на новите епизоди от „Парти на пътя“.