Полицейският участък в Камено се превръща в Районно управление с пълен обем на обсужване

Полицейският участък в Камено се превръща в Районно управление с пълен обем на обсужване

След заповед на министъра на вътрешните работи, Калин Стоянов, и предложение на директора на ОДМВР – Бургас, старши комисар Емил Павлов, Районното управление – Камено, преобразувано в полицейски участък през юни 2022 г., отново възстановява своите функции в пълен обем.

Почти 14 000 души, които живеят на територията на Община Камено, отново ще бъдат обслужвани от Районното управление – Камено. Заявления за издаване на лични документи и СУМПС могат да се подават и получават в сградата на полицейското управление, както и преди. Режимът за документите по линия на КОС също е непроменен.

Възстановяването на Районното управление – Камено удовлетворява дългогодишното желание на местното население за обезпечаване на обществения ред, териториално обслужване и полицейско присъствие в района от страна на пълна полицейска структура, а не само от полицейски участък.

Такова е и виждането на директора на ОДМВР – Бургас, старши комисар Емил Павлов, чиято инициатива включва засилване на полицейското присъствие в малките населени места и повишаване на качеството на работата на служителите на реда.