Почина главата на еврейската банкова династия Лорд Джейкъб Ротшилд, вижте, кой беше той

Почина главата на еврейската банкова династия Лорд Джейкъб Ротшилд, вижте, кой беше той

Лорд Джейкъб Ротшилд, известен финансист и член на банковото семейство Ротшилд, почина на 87-годишна възраст, съобщи семейството му.

Британският икономист започна кариерата си в семейната банка NM Rothschild & Sons през 1963 година, където той бързо прояви изключителни умения и възможности. През 1980 година той стана съосновател на J Rothschild Assurance Group, който днес е известен като St James’s Place, съвместно със сър Марк Уайнбърг. Освен това, той основа Windmill Hill Asset Management, която управлява благотворителното портфолио на семейството.

През своята кариера лорд Ротшилд заемаше важни роли в различни организации и институции. Той беше заместник-председател на тогавашната телевизия BSkyB и председател на настоятелството в Националната галерия. Също така той беше председател на RIT Capital Partners, един от най-големите инвестиционни тръстове на Лондонската фондова борса до 2019 година.

Въпреки финансовите си ангажименти, лорд Ротшилд също така беше активен в културния сектор и благотворителността. Той беше председател на Фонда за наследство на Националната лотария и играеше важна роля в развитието на културата и изкуството.

В изявлението си семейството на лорд Ротшилд споделя, че той беше не само изключителен финансист, но и страстен защитник на изкуствата и културата, ангажиран държавен служител, запален природозащитник и предан приятел, баща и дядо. Лорд Ротшилд ще бъде погребан в съответствие с еврейските обичаи на малка семейна церемония, след което ще има паметник, за да отпразнува живота му.

Смъртта на лорд Ротшилд е голяма загуба за бизнеса, културата и обществото като цяло. Неговото наследство ще продължи да вдъхновява и влияе върху множество области и хора в бъдеще.