Плажът на Болата е застрашен от изчезване, предупреждава кметът на село Българево, Георги Янев

Плажът на Болата е застрашен от изчезване, предупреждава кметът на село Българево, Георги Янев

Кметът на село Българево, Георги Янев, издаде тревожно предупреждение за бъдещето на плажа на Болата. Пред репортер на АдмиралЪ, той разкри, че брегозащитните буни в района са в лошо състояние и се разрушават с всеки изминал ден. При последната буря морето вече достигнало близкия път, а според Янев, до 3-4 години буната може да бъде изравнена с морето, което ще доведе до изчезването на плажа.

Янев заяви, че съоръжението изисква спешен ремонт, но досега не е получил конкретен отговор от институциите. Проблемът се отлага и решението на кризата изглежда неизвестно.

Ситуацията е сериозна и изисква незабавни действия, за да се предпази едно от най-живописните места на българското черноморско крайбрежие. Безбрежният плаж на Болата, с характерните си златисти пясъци и кристално чистите води, е не само природно богатство, но и важен туристически атрактив.

Очакваме бързи и ефективни мерки от страна на отговорните институции, за да се предпази този уникален природен ресурс и да се запази красотата на Болата за бъдещите поколения.