Пиянде се напука с ракия и подпали две сгради в Бургас

Пиянде се напука с ракия и подпали две сгради в Бургас

На 3-ти март в Първо Районно управление в Бургас е получено съобщение за горяща сграда на улица „Г.С.Раковски“ №68. В последствие става ясно, че пожарът е започнал в едноетажна изоставена постройка и се разпространил към съседната шестетажна кооперация, след като искри прехвърлили и подпалили топлоизолацията й. Огънят е успешно потушен от екип на противопожарна служба.

След инцидента е установено, че 51-годишен мъж от Русе е пострадал, като е претърпял изгаряния по краката, ръцете и челото. Той бил откаран за лечение във Варненската военна болница. Според свидетелството на пострадалия, той е изпил около 200 грама ракия, след което изпушил цигара и я загасил в сандъче, преди да заспи. При събуждането си е установил пожара и успял да избяга.

В резултат на пожара едноетажната постройка претърпяла сериозни щети, като има счупени прозорци и опожарен покрив. Съседната шестетажна кооперация също е пострадала, като са нанесени материални щети, включително стопена  изолация на дясната част над постройката.

В момента е образувано досъдебно производство по случая.